Investiciono Srebro – Beograd – Prodaja investicionog srebra

Prodavnica

Faq

Česta pitanja

O srebru

Investiciono srebro je srebro čistoće 99,90% (999.0)u apoenima 1, 2.5, 5, 10, 20, 1 Oz, 50, 100, 5 Oz (155.5g), 250, 10 Oz (311g), 500, 1000, 100 Oz (3110g).

To je standardna numerička oznaka za najčistije investiciono srebro u promilima (‰). Prevedeno u procentima iznosi 99,90%.

LBMA (London Bullion Market Association) jedinstvena je institucija te vrste u svetu i bavi se standardizacijom proizvoda od plemenitih metala i sertifikacijom rafinerija koje ispunjavaju stroge kriterijume postavljene od strane LBMA.

Rafinerije koje su nosioci LBMA sertifikata nalaze se na tzv. Good Delivery-listi, koja je javnog karaktera i nalazi se na LBMA sajtu.

Mi smo generalni zastupnici rafinerije sa LBMA sertifikatom. Nama proizvodi direktno dolaze iz trezora rafinerije naznačeni na GOLDENSPACE i plombirani. Skidanje plombe je pri carinskom pregledu. Znači, rizik pri transportu ne postoji. S druge strane, sve rafinerije sa LBMA sertifikatom, izuzetno ozbiljno se bave kontrolom kvaliteta proizvedenih pločica, tako da rade kontrolu svake pločice pojedinačno (100% kontrola) iz razloga očuvanja LBMA sertifikata i održavanja kredibiliteta na globalnom tržištu plemenitih metala.

Da, na investiciono srebro se plaća PDV u iznosu od 20%. 

Najveći proizvođači srebra u svetu su Meksiko, Kina, Peru, Rusija i Australija.

Jedinjenja ovog plemenitog metala koriste se u gotovo svim sferama: elektrotehnika, medicina, izrada novca, nakita, ogledala (galvansko posrebrivanje), teleskopa, mikroskopa, posuđa, ukrasnih predmeta…

Investiciono srebro ima čistoću 999.0. Iako bi bilo moguće i dalje rafinirati srebro do veće čistoće, trud i troškovi bili bi veći od koristi. Srebro prečišćeno do čistoće 999.9 bilo bi preskupo da bi ga vredelo kupiti u investicione svrhe, tako da se i srebro 999.0 smatra čistim.

Što se tiče kupovine srebrnog nakita, tu se kao glavni nedostatak ističe njegova cena u koju su uračunati troškovi izrade i marža. To u prevodu znači da je potrebno izdvojiti veća sredstva, a zauzvrat dobijamo manju količinu srebra. Iako nakit ima svoju sentimentalnu ili estetsku funkciju, ne radi se o adekvatnom obliku ulaganja, kada je u pitanju dugoročno očuvanje vrednosti. 

Kupovina srebra

U SILVERSPACE d.o.o. kupljeno srebro možete platiti:

 • Uplatom u banku
 • Gotovinskom uplatom
 • Najbolje m-bankingom ili e-bankingom

Cene na našem sajtu su za svaki proizvod jednoznačne, popusti na kupljenu količinu nisu predviđeni.

Cene na našem sajtu su integrisane sa berzanskom cenom, poseban algoritam izračunava prodajne i otkupne cene svakog apoena i automatski ih menja svakih 60 sekundi.

Online kupovina investicionog zlata u SILVERSPACE online prodavnici podrazumeva definisanje apoena, njihove brojnosti (definisanje strukture apoena) i kreiranje predračuna za uplatu na naš poslovni račun.

Da, ukoliko ne uplatite formirani predračun, Vi ste praktično odustali od kupovine bez ikakvih sankcija.

Kupljeno srebro se isporučuje na dan uplate u prostorijama SILVERSPACE d.o.o.

Otkupna cena srebra kupljenog kod nas u zavisnosti je od veličine apoena. Javno je istaknuta na našem sajtu u online prodavnici, paralelno sa prodajnom cenom.

 • DA, ako generišete profakturu u SILVERSPACE online prodavnici na dan uplate.
 • NE, telefonom, porukom, mailom … U tom slučaju cene važe u momentu plaćanja

Najbolje da investiciono srebro koje imate prodajete kod prodavca gde ste ga kupili. Tamo ćete po pravilu dobiti najbolju otkupnu cenu.

Ukoliko investiciono srebro prodajete u zlatari koja se bavi otkupom, u zavisnosti od zlatare treba računati na okvirno berzansku cenu.

DA, osnovne podatke, kojim dokazujete vlasništvo nad onim što ste kupili.

NE, to nije po Zakonu, ali nije ni racionalno. Zašto biste neregularno imali srebro u svom posedu?

DA, kupac može biti pravno lice, isto kao i fizičko lice. S time što treba imati u vidu, da kada je kupac pravno lice, vlasnik investicionog srebra je pravno lice-firma, a ne vlasnik firme.

0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se na prodavnicu